Despre dorinte, dupa posibilitati.. By LICKA


Cand eram mic nu tin minte sa imi fi dorit mai multe decat sa fie ziua mai lunga, mai multe desene animate (de la bulgari, la ora 8, normal!) si mai putine teme la scoala. Pe vremea aceea domnu’ Basescu era la carma unui vapor de mare tonaj, nu a tarii; toate zilele se petreceau repetitiv si poza lui nea Nicu’ era peste tot (apropos, domnu’ Basescu zice ca daca era el capitan pe Titanic, vaporu nu se scufunda. Bai da capabil presedinte avem! Morala: si alcolul ajuta la ceva.. )

Apoi a venit schimbarea ( Adica Revolutia). Or so they said. Zic asta pentru ca eu nu prea mi-am dat seama de multe atunci. Eram inca prea mic, poate din cauza asta. In Constanta era cam la fel si nu intelegeam de ce trebuie sa fac ciocan din pila (se ia una bucata metal greu si se pileste manual…) la orele de “lucru manual”. Romania era inca o tara de patrioti, cu oameni de mare caracater, o tara cu orice forma de relief si care nu a atacat pe nimeni niciodata dar s-a aparat impotriva tuturor inamicilor (de obici vast superiori numeric). Era tara lui Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Mihia Viteazu, Vlad Tepes, Cuza, etc. Ce mai, eram tari atunci.. Acum ii avem pe Becali, Basescu, Sorin Ovidiu Vantu, Paunescu, Nastase, Vanghelie..

Au urmat manualele alternative si calculatoarele personale. Tin minte ca atunci cand nu alergam dupa fete sau jucam volei (ca sa impresionez fetele), tot ce imi doream erau mai putine teme si mai multe ore la calculator. La jocuri.

Liceul se termina. Asa ca mi-am dorit la Bucuresti la facultate. Mi-a iesit. Am avut noroc, am prins o camera in Leu, mi-am facut niste prieteni pe care ii am si acum si am avut prima mea relatie serioasa. Am invatat sa ma descurc, mai mult sau mai putin de unul singur. Doar ca tot ce imi doream era mai mult timp sa joc Warcraft, Starcraft si Heroes. Imi facusem si un plan: facem copii, fata aduce banii in casa si eu cresc plozii. Care o sa fie fericiti ca vor mostenii conturile din joc ale lui tata.

Numai ca lucrurile s-au schimbat dinou. Facultatea s-a terminat si m-am mutat intr-un apartament cumparat de ai mei. Mi-am dorit un job decent platit. Am depus CV-uri si am dat interviuri, si pana la urma a iesit si asta. Intre timp Romania a intrat in UE si puteai circula liber in afara tarii (bine, nu chair peste tot 🙂 )In magazine produsele sunt aproape cele de afara si aparent la noi e democratie. Adica ai dreptul la alegere..

Acum, realizez ca vreau mai mult si mai multe ca niciodata. Vreau o relatie cu o fata care sa ma inteleaga, cu planuri de viitor si tot tacamul. Vreau o slujba mai bine platita si unde sa nu muncesc atatea ore in plus. Vreau masina si mai multa mobile in casa. Vreau mai mult timp liber. Vreau sa fac mai mult sport. Vreau vacante afara cu prietenii, sarbatori cu rudele si baut cu baietzii la meci. Vreau sa fac tot ce pot inainte sa fie prea tarziu. Unele lucruri trebuie sa ti le doresti cand inca esti tanar…

Advertisements

4 Responses to Despre dorinte, dupa posibilitati.. By LICKA

 1. Alexandra says:

  Cu ultimele doua propozitii sunt perfect de acord. In afara de asta, frumoasa povestea vietii tale, spusa in cateva cuvinte si eliminand factorii “deliciosi”. Eu sunt convinsa ca o sa gasesti timp pentru toate si ca visele ti se vor implini, iar in legatura cu fata…. niciodata nu-i prea tarziu si zambeste… cine stie cand trece pe langa tine sau te intersecteaza prin metrou (asa cum am patit-o noi 😛 )
  Totusi, am remarcat o abrupta (daca-mi permit cuvantul) intentie de a scrie cuvintele cu literele anapoda, sau cu oarecare greseli gramaticale (destul de mici, ce-i drept) in cadrul blog-ului. Cred ca v-ati vorbit :))

 2. Kat says:

  “Romania era inca o tara de patrioti, cu oameni de mare caracater, o tara cu orice forma de relief si care nu a atacat pe nimeni niciodata dar s-a aparat impotriva tuturor inamicilor (de obici vast superiori numeric).”

  Asta e din aceeasi categorie cu :
  “oasetea romaneasca avea 50000 de pusti din care 70000 nu mergeau”
  “in lupta cu turcii soldatii romani au mutit incercand sa treaca dumarea inot”

  Citate din lucrarile lui Licka la istorie …

 3. Alexandra says:

  =)) astea da perle

 4. licka says:

  @Alexandra ma bucur ca ne vedem la metrou 🙂 dar pana sa iti gasesti iubirea in metrou e cale lunga :)) nu pot sa farmez metroul pt asa ceva 😀

  @Kat istoria pe care o stiu eu e aia “true”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: